Dåligt samvete

Att leva med ett dåligt samvete och inte veta hur barnen mår, tycker och tänker p.g.a mitt utmattningssyndrom är riktigt, riktigt jävla jobbigt!! Att inte orka finnas där för dom som jag gjort tidigare gör mig så ledsen och besviken. Vet att dom inte vill oroa mig och berätta på samma sätt som tidigare. Visst man har ju alltid ett dåligt samvete då det gäller barnen, att man inte räcker till m.m. Men det här är mer på det planet då jag skäms för att jag inte orkar, skäms för att de inte går i första hand längre, skäms för att jag måste kämpa för att klara av vardagen. Skäms för att jag jobbat för mycket och satt mig i den här sitsen.

Många dagar när dom är hos mig orkar jag inte ens laga mat. Då ligger jag bara i sängen och vill sova, men jag är för övertrött för att kunna sova & hjärnan går på högvarv. 10000 tankar far omkring om allt och ingenting. 

Så jävla värdelöst!! Det är då man känner sig värdelös som mamma & förälder 😔 

Det är så många gånger och dagar som jag tvingat mig själv till att göra vardagliga saker, såsom att hoppa in i duschen, gå ut med soporna, äta, laga mat eller överhuvudtaget kliva ur sängen. Många dagar har jag bara förflyttat mig mellan sängen och soffan. 
 
 
Det är inte värt en enda sekund av den tiden man tillbringade på jobbet, hur mycket jag än älskar ishockeyn. Sen att bara få skit tillbaka från mina närmaste kollegor gjorde ju inte saker och ting lättare. Däremot finns det många personer, föreningar, kollegor m.m. som hörde av sig och tyckte att man gjorde ett grymt och bra jobb vilket uppskattades dubbelt så mycket då istället. De gav mig energi att orka jobba vidare. Men tyvärr räckte inte det till när huvudet brann upp och kroppen intog ett "att överleva" läge. Pappas tragiska död var droppen som fick bägaren att rinna över. Men den sorgen lär man sig att leva med, men utmattningssyndromet går inte att leva normalt med. Man känner sig värdelös och ej behövd!! Självkänslan och självförtroendet är kört i botten!!
 
 
Men jag ska kämpa på och komma tillbaka 💪🏻 Bättre än på länge!! Och det får ta den tid det tar ...
 
Ha en bra kväll och va rädd om varandra ❤️
 
Dåligt samvete - Skam - Utbränd - Utmattningssyndrom - Värdelös

Arbetslös

Jag har aldrig tidigare varit arbetslös men nu är jag det, på sätt och vis. Är inte på långa vägar återställd från utmattningssyndromet och jag har inte orkat att göra så mycket den senaste månaden då kroppen intagit viloläge efter en tuff, osäker och spänd vår, sommar & höst. En tid då jag skulle behövt lugn & ro samt rehabilitering för att kunna återhämta mig och komma tillbaka till ett någolunda normalt liv. Men det är inte alltid man får det man vill eller behöver!!
 
 
Jag sover mycket nu igen och livet går på sparlåga. Har varit iväg på två arbetsintervjuer vilket resulterade i att jag var helt slut i kroppen i två till tre dagar efteråt. Så detta med att söka jobb får jag nog vänta med ett tag till, så att kropp och knopp orkar med att vara närvarande efter ett sånt möte. Är inte redo för ett arbetsliv än 😔 
 
Nu måste jag ge mig själv tid till lugn och ro, få orken tillbaka och kolla upp detta med rehabilitering m.m.
Pröva på och se vad jag klarar av och inte. Kämpa vidare mot nya mål och hoppas på lite hjälp på vägen, via Trygghetsrådet. Tar tacksamt emot allt stöd och hjälp jag kan få, nu när jag ska ta mig tillbaka till ett arbetsliv!!
 
 
Någon som varit i samma sits som mig och fått hjälp via Trygghetsrådet? Som vet om det är bra, funkar och är värt det? 
Arbete - Arbetsbefriad - Arbetsbrist - Arbetslös - Jobb - Söka jobb - Trygghetsrådet - Utbränd - Utmattningssyndrom

Snökaos ❄️

Det är väl ganska självklart att den rubriken skulle komma även denna vinter eftersom ingen vet att det snöar i det här landet under vintern!! Ändå hade TV visat snöovädret under minst två dagar och man såg att det extrema snöovädret skulle komma neråt till mellersta Sverige.
 
 
 Att det blev kaos beror på att det ska sparas pengar även på snöröjningen här i huvudstaden. Inga plogbilar m.m. går ut före kl.08.00 längre. Nej då var det bättre förr när jag själv fick följa med min pappa ut och ploga nätterna igenom så att trafiken och gående skulle kunna ta sig till jobb, skolor m.m. Då startade deras jour när det var ett visst cm mått på snön som föll och sen drog de ut vid midnatt och plogade fram och tillbaka oavsett om snön vräkte ner eller inte, gata upp och gata ner. Samt att de fick ha stålet på plogen ner mot marken och in mot trottoaren så att all snö försvann och inte bildade stora livsfarliga vallar långt ut i gatan. Nu för tiden kör de med stålet nån decimeter över marken och inte in mot kanter m.m. Eller att ploga så att busshållplatser & övergångsställen hålls fria från stora vallar finns inte heller. Folk får klättra över dessa vallar med sina barnvagnar, rullatorer m.m. 😡 En sån jävla skandal!! Vad får och ska dessa snöröjningsmänniskor göra enligt alla lagar och bestämmelser egentligen?
 
 
Nej skicka ut dessa politiker som sitter skyddade bakom alla sina extra vaganza skyddande regler till å skotta och röja när snön vräker ner. Och de kan gärna få lära sig att kasta ut lite sand också så att inte den hala trottoaren är som en nyspolad isbana efter att det plogats där det ämnats kvar glashal snö som är blankpolerad efter plogens framfart, när den äntligen kommit ut och snön slutat vräka ner. Ett smart sätt att spara pengar på tror dom, att gå ut med plogen när det slutat snöa och folk sitter fast både till höger och vänster eller har dragit på arslet och brutit både armar och ben. Konstigt att det blir svårt att ploga bort snön då när bilar, långtradare och lastbilar står i vägen eller? Kanske det skulle börjas med jourberedskap igen och ge sig ut innan folket vaknar till liv och rullar iväg på vägarna under morgonkvisten?!? 
 
 
De norr över skrattar åt oss när det alltid blir kaos vid första snöfallet, men vi har verkligen nåt att lära av dom då det gäller snöröjningen. Samtidigt är det lätt för dom att skratta innan de tänkt till lite, eftersom deras trafiksituation inte riktigt ser ut som vår och inte går att jämföra med de norra delarna av vårt avlånga land.
 
 
Puss & kram och ha en härlig kväll ⛄️
Plogbilar - Snö - Snökaos - Vinter