Cypern

Efter en underbart skön och välbehövlig vecka nere på varma, soliga och sköna Cypern är man nu tillbaka på svensk mark igen. Tillbaka till regn och rusk och inte mer än högst +20 grader här hemma. Det har varit ett så trist sommarväder i år, inte ett enda dopp under sommaren har det blivit :( Jag som älskar att bada!!
 
Men desto mer av den varan blev det på Cypern. Redan första eftermiddagen/kvällen då vi kom ner dit tog vi oss ett skönt premiärdopp i poolen. Och det svalkade inte ens en gång, så det fick bli besök på stranden nästkommande dagar. Helt underbart med massor av bad, soldyrkan, god mat och dryck samt trevligt sällskap.
Har haft en så rolig, skön, avkopplande och minnesvärd vecka i Ayia Napa. Kommer säkerligen att återvända till Cypern som har härliga stränder och mycket sol :) 
 
Utsikten från vår balkong den första eftermiddagen/kvällen vi kom ner. Skönt med ett härligt dopp innan vi gick ut och åt senare på kvällen. Sen hem och sova efter en lång resdag.
 
Om kvällarna såg poolområdet ut så här. Färgerna skiftade under palmerna och det var så fint!!
 
På dagarna njöt vi här, på Sandy Bay Beach.
 

En dag var vi på Nissi Bay Beach och där var det drag vill jag lova. Många ungdomar var där och de hade en klippa de hoppade ifrån, ner i havet.
 

Mmmmmm så skönt att ligga och koppla av här, läsa en bok, dricka en kall Frappe, titta på folk och bara vara :) Längtar verkligen tillbaka!!
 

Ett måste är allt vatten som man häller i sig här nere. Det är knappt man behöver gå på toa, då man svettas ut allt man häller i sig.
 
Bikini, solkräm, vatten och en bok tillsammans med sol, värme och ett härligt hav att bada i  ..... Kan livet bli bättre än så?
 

Så nu är det dags att börja spara pengar till nästa solresa. En vecka kvar av semester sen är man tillbaka i verkligheten igen. Med lagom mycket att göra, som varje år!!
 
Ha en skön kväll!!
 
Ayia Napa - Cypern - Resa - Semester - Sommar

Älvdalen

Hade några lugna dagar här hemma första veckan av min semester. Sen tog jag med mig två av mina tjejer och en kompis till den ena samt söta vovven Ellie upp till farmors älskade Älvdalen. Sen följde även en god vän med mig upp och dit & gjorde de dagar vi var där lite halvgalna :)
 
Vädret var blandat och vi var på utflykt på olika ställen i Älvdalen. Vi tog bl.a en gofika uppe vid Dåråberg, besökte Trängsletdammen i ett ljummet sommar regn och hade en lugn dag vid Nässjön där jag plöjde mig framåt i andra delen av "Fifty Shades ...." böckerna :) Och självklart var vi ner till Österdalälven och grillade korv och pinnbröd, något som barnen älskar att göra. Det var en tradition för dom när farmor/gammelfarmor levde och den får fortsätta att gälla så klart <3
 

Funderar på att fira julen där uppe, med mina tjejer ..... Vi får väl se hur det blir med det.
 
 
Det godaste kaffet som jag någonsin druckit är kaffet uppe vid Dåråbergs fäbod i Älvdalen. Snäppet efter är självklart farmors egna kokkaffe som hon kokade <3
 
 
Mmmmmm mums fillibabba!!
 
Sen var vi självklart upp till farmor på kyrkogården och berättade att vi var i Älvdalen och tittar till hennes fina stuga. Hon fick fina ceriserosa rosor och en lergubbe som mellantjejen gjorde åt henne förra sommaren då hon precis hade gått bort <3
Semester - Sommar - Älvdalen

Kaknästornet

Lill-skrutt och jag började semestern med att åka och ta en fika ock titta på utsikten en solig men blåsig dag ute vid Kaknästornet. De stora tjejerna jobbade så jag fick ha min Lill-skrutt för mig själv ❤️ När vi fikat klart där uppe gick vi ut på den högsta utkiksplatån och där blåste det vill jag lova 😃
 
 
En förtjusande utsikt och en härlig sol som sken denna dag ☀️😊
Fika - Kaknästornet - Semester - Sommar - Utsikt