Snökaos ❄️

Det är väl ganska självklart att den rubriken skulle komma även denna vinter eftersom ingen vet att det snöar i det här landet under vintern!! Ändå hade TV visat snöovädret under minst två dagar och man såg att det extrema snöovädret skulle komma neråt till mellersta Sverige.
 
 
 Att det blev kaos beror på att det ska sparas pengar även på snöröjningen här i huvudstaden. Inga plogbilar m.m. går ut före kl.08.00 längre. Nej då var det bättre förr när jag själv fick följa med min pappa ut och ploga nätterna igenom så att trafiken och gående skulle kunna ta sig till jobb, skolor m.m. Då startade deras jour när det var ett visst cm mått på snön som föll och sen drog de ut vid midnatt och plogade fram och tillbaka oavsett om snön vräkte ner eller inte, gata upp och gata ner. Samt att de fick ha stålet på plogen ner mot marken och in mot trottoaren så att all snö försvann och inte bildade stora livsfarliga vallar långt ut i gatan. Nu för tiden kör de med stålet nån decimeter över marken och inte in mot kanter m.m. Eller att ploga så att busshållplatser & övergångsställen hålls fria från stora vallar finns inte heller. Folk får klättra över dessa vallar med sina barnvagnar, rullatorer m.m. 😡 En sån jävla skandal!! Vad får och ska dessa snöröjningsmänniskor göra enligt alla lagar och bestämmelser egentligen?
 
 
Nej skicka ut dessa politiker som sitter skyddade bakom alla sina extra vaganza skyddande regler till å skotta och röja när snön vräker ner. Och de kan gärna få lära sig att kasta ut lite sand också så att inte den hala trottoaren är som en nyspolad isbana efter att det plogats där det ämnats kvar glashal snö som är blankpolerad efter plogens framfart, när den äntligen kommit ut och snön slutat vräka ner. Ett smart sätt att spara pengar på tror dom, att gå ut med plogen när det slutat snöa och folk sitter fast både till höger och vänster eller har dragit på arslet och brutit både armar och ben. Konstigt att det blir svårt att ploga bort snön då när bilar, långtradare och lastbilar står i vägen eller? Kanske det skulle börjas med jourberedskap igen och ge sig ut innan folket vaknar till liv och rullar iväg på vägarna under morgonkvisten?!? 
 
 
De norr över skrattar åt oss när det alltid blir kaos vid första snöfallet, men vi har verkligen nåt att lära av dom då det gäller snöröjningen. Samtidigt är det lätt för dom att skratta innan de tänkt till lite, eftersom deras trafiksituation inte riktigt ser ut som vår och inte går att jämföra med de norra delarna av vårt avlånga land.
 
 
Puss & kram och ha en härlig kväll ⛄️
Plogbilar - Snö - Snökaos - Vinter
mona sörensen

Ja du gumman,vi hade det lika vidrigt hos oss men så vackra foton du tagit,alltid något! Kramen!

PW

Nu är det snöfritt !